🇻🇳

Vietnam

Asien

🌍 #2 globalt📊 1,700,000+ tons

Verdens næststørste kaffeproducent, primært Robusta. Kendt for kraftig, fyldig kaffe og traditionel phin-brygning.

⚡ Hurtige fakta

Høstsæson:Oktober - April
Syre:Meget lav
Krop:Meget fyldig og kraftig

📜 Historie

Kaffe introduceret af franske kolonister i 1857. Eksplosiv vækst siden 1990'erne.

👅 Smagsprofil

Primære noter:

ChokoladeKaramelNødderLave syrenoter
Syre: Meget lav
Krop: Meget fyldig og kraftig
Sødme: Kondenseret mælk-sød
Kompleksitet: Lav, men kraftfuld

📍 Primære regioner

Central HighlandsDak LakLam DongGia Lai

☕ Brygningstips

Bedst til:

  • Vietnamese Phin
  • Espresso
  • Cold Brew
Ristning:

Dark - traditionel vietnamesisk stil

💡 Tip: Serveres traditionelt med kondenseret mælk (ca phe sua da).

☕ Interesseret i Vietnam?

Udforsk vores brygguides for at få det bedste ud af kaffe fra Vietnam.

Se brygmetoder