🇻🇳
Vietnam
Asien
🌍 #2 globalt📊 1,700,000+ tons
Verdens næststørste kaffeproducent, primært Robusta. Kendt for kraftig, fyldig kaffe og traditionel phin-brygning.
⚡ Hurtige fakta
Høstsæson:Oktober - April
Syre:Meget lav
Krop:Meget fyldig og kraftig
📜 Historie
Kaffe introduceret af franske kolonister i 1857. Eksplosiv vækst siden 1990'erne.
👅 Smagsprofil
Primære noter:
ChokoladeKaramelNødderLave syrenoter
Syre: Meget lav
Krop: Meget fyldig og kraftig
Sødme: Kondenseret mælk-sød
Kompleksitet: Lav, men kraftfuld
📍 Primære regioner
Central HighlandsDak LakLam DongGia Lai
☕ Brygningstips
Bedst til:
- ✓Vietnamese Phin
- ✓Espresso
- ✓Cold Brew
Ristning:
Dark - traditionel vietnamesisk stil
💡 Tip: Serveres traditionelt med kondenseret mælk (ca phe sua da).
☕ Interesseret i Vietnam?
Udforsk vores brygguides for at få det bedste ud af kaffe fra Vietnam.
Se brygmetoder